Voedselbos
Een eetbaar landschap
Het kloppende hart
Het voedselbos, een natuurinclusieve manier van voedselproductie, is het kloppende hart van ons natuurgoed. Met het voedselbos combineren we drie werelden die vaak gescheiden zijn: natuur, recreatie en landbouw. Een goed werkend bosecosysteem is onderhoudsarm, duurzaam, en levert opbrengsten die nuttig zijn, maar ook vooral lekker!

Rijke oogst

Het voedselbos, of eetbare landschap is opgebouwd in verschillende lagen en hoogtes, er staan fruit- en notenbomen, eetbare struiken, kruiden en meerjarige groenten.
Het voedselbos heeft een ‘dicht’ en een meer ‘open’ bos. In het dichte bos ontdek je vooral de bomen en planten, in ons open bos geniet je ook van het uitzicht over de polder.
Onze makers verwerken de rijke oogst naar heerlijke producten voor thuis. In de toekomst zul je onze achtertuin ook kunnen proeven in het restaurant.
Agro-ecosysteem
Naast dat we genieten van de opbrengsten, zorgt ons natuurgoed voor een veerkrachtig agro-ecosysteem en een hoge biodiversiteit. En het is dus bij uitstek een prachtige plek om in te vertoeven.
Wil je meer weten over voedselbossen? Ons team geeft verschillende workshops en cursussen.

Komende activiteiten
Basiscursus voedselbossen (start 23 september)
Bij een voedselbos worden ecologische principes van een natuurlijk bos benut om een verrassend...
Workshop introductie voedselbossen 19 september
Tijdens deze workshop leer je in de praktijk aan de hand van diverse Voedselbos(tuin) locaties de...
Workshop voedsel drogen 5 september
Wil je de kleuren, geuren en smaken van de zomeroogst bewaren, dan is drogen een prachtige manier...