Voedselbos
Een eetbaar landschap
Het kloppende hart
Het voedselbos, een natuurinclusieve manier van voedselproductie, is het kloppende hart van ons natuurgoed. Met het voedselbos combineren we drie werelden die vaak gescheiden zijn: natuur, recreatie en landbouw. Een goed werkend bosecosysteem is onderhoudsarm, duurzaam, en levert opbrengsten die nuttig zijn, maar ook vooral lekker!
Rijke oogst
Het voedselbos, of eetbare landschap is opgebouwd in verschillende lagen en hoogtes, er staan fruit- en notenbomen, eetbare struiken, kruiden en meerjarige groenten.
Het voedselbos heeft een ‘dicht’ en een meer ‘open’ bos. In het dichte bos ontdek je vooral de bomen en planten, in ons open bos geniet je ook van het uitzicht over de polder.
Onze makers verwerken de rijke oogst naar heerlijke producten voor thuis. In de toekomst zul je onze achtertuin ook kunnen proeven in het restaurant.
Agro-ecosysteem
Naast dat we genieten van de opbrengsten, zorgt ons natuurgoed voor een veerkrachtig agro-ecosysteem en een hoge biodiversiteit. En het is dus bij uitstek een prachtige plek om in te vertoeven.
Wil je meer weten over voedselbossen? Ons team geeft verschillende workshops en cursussen.
Komende activiteiten
Food Film Fest 2023
Wij doen weer mee met Food.Film.Fest. van Voedsel Anders! Op 24 november Dit jaar kun je komen...
Wat te doen met je walnoten oogst
Walnoten zijn ook een prachtig product dat je in Nederland prima kunt ‘wildplukken’’ of, eerder...
Meidoornbessen ketchup
Zelfs ketchup kun je maken van wilde ingrediënten, zoals meidoornbessen. De Meidoorn is te vinden...