Food Film Fest 2023

Nov 4, 2023 | Agenda, Nieuws

Wij doen weer mee met Food.Film.Fest. van Voedsel Anders! Op 24 november

Dit jaar kun je komen kijken naar Seed: The Untold Story! Daarin volgen we gepassioneerde zaadtelers die onze 12.000 jaar oude voedselerfenis willen beschermen. Boeren,boerinnen, wetenschappers, advocaten en inheemse zaadbewaarders voeren een bemoedigende strijd voor voedselsoevereiniteit, beginnend bij het begin: zaadjes.

Wanneer: Vrijdag 24 november 2023
Film: SEED: THE UNTOLD STORY
Waar: Natuurgoed Ziedewij, Noldijk 126, op de boerderijzolder.

Rondleiding: inititatiefnemer Paul Casteleijn geeft om 17.30 uur samen met ontwerper Ester van de Wiel een rondleiding waarbij ook word verteld over de komende ontwikkelingen op het natuurgoed.
Inloop: 18.00 uur inloop en welkom met soep van het vuur en brood bij de vuurplaats buiten.
Start film: 19.00 – 19.30 u (geen pauze)
Einde film: 20.30- 21.00 u
Afsluiting: 21.00 – 21.30 u We sluiten de avond af met een nabespreking op de zolder van boerderij Ziedewij onder het genot van warme
chocolademelk of glühwein met een lekkere voedselboscake.

Een ticket kost €25
(Dit is inclusief: film, avondeten (soep en brood), drankjes, warme chocolademelk, glühwein en voedselboscake.)

Eten en drinken van het voedselbos

Onze Marly zal de catering voor deze avond verzorgen. Bereid je voor op bijzondere en heerlijke dranken en gerechten, gemaakt met ingrediënten die zij zelf oogst uit verschillende voedselbossen.

Reserveer je ticket

 

Laat ons weten of je meedoet en stuur ons een berichtje naar info@natuurgoedziedewij.nl.

12 + 9 =

Voorwaarden
Nadat je tickets hebt gereserveerd krijg je van ons via de mail een betalingslink. Graag deze z.s.m. voldoen. Enkel bij online betaling toegang tot de voorstelling. Betalen aan de deur niet mogelijk.

Vervoer
Kom met de fiets of ov. We hebben een beperkt aantal parkeerplaatsen aan de andere kant van de dijk tegenover de ingang.

Over
Natuurgoed Ziedewij

Natuurgoed Ziedewij is in volle ontwikkeling, we hebben net groen licht gekregen voor de bouw van 8 duurzame woningen. Een belangrijke stap, omdat de verkoop van deze woningen de realisatie van het natuurgoed met recreatiegebied mede mogelijk maakt.

Naast de film kom je deze avond ook meer te weten over Natuurgoed Ziedewij. Kom je ook kijken?

Film: SEED: The untold story

Maar weinig dingen zijn zo wonderbaarlijk en vitaal als zaden. Als kleine tijdcapsules bevatten ze de geschiedenis, het leven en de toekomst van een plant. In de afgelopen eeuw is 94% van de zaadsoorten echter verdwenen. Deze eens zo overvloedige diversiteit – het resultaat van duizenden jaren samenwerken van boer en natuur – is drastisch teruggebracht in de naam van industriële vooruitgang en bedrijfswinsten. 

SEED: The Untold Story volgt gepassioneerde zaadbewaarders die onze 12.000 jaar oude voedselerfenis willen beschermen. Boeren, boerinnen, wetenschappers, advocaten en inheemse zaadbewaarders voeren een bemoedigende strijd voor voedselsoevereiniteit, beginnend bij het begin: zaadjes. 

BEKIJK DE TRAILER