Film bij Natuurgoed Ziedewij

Nov 4, 2022 | Agenda, Nieuws

Laten we dit jaar nog een keer samenkomen voor licht, gezelligheid en inspiratie. Met eigengemaakt lekkers uit het voedselbos, lopen we langs het fakkelpad en door het kabouterbos naar ons buitentheater, waar we genieten van een bijzondere voorstelling. Na de film komen we gezellig samen in de boerderijzolder en praten we nog wat na.

Het voedselbos is het kloppende hart van Ziedewij. Maar wat is een voedselbos nu precies? Dat het bijdraagt aan de biodiversiteit en een duurzame manier van voedselvoorziening weet je misschien al, maar er zijn nog meer positieve veranderingen die dit stuk groen mogelijk maakt. Deze avond bekijken we de film Voedselbossen, een initiatief van Food Film Fest.

Wanneer: Zaterdag 26 november 2022
Film: Voedselbossen (NL)
Waar: Natuurgoed Ziedewij, Noldijk 126, buiten in de kuil (op zolder bij slecht weer)

Rondleiding: inititatiefnemer Paul geeft om 17.00 uur een rondleiding en vertelt over Natuurgoed Ziedewij
Inloop: 18.00 uur inloop en welkom met soep van het vuur en brood bij de vuurkorf
Start film: 18.30 – 19.00 u (geen pauze)
Einde film: 20.00 u
Afsluiting: 20.15 – 21.00 u We sluiten de avond af met een nabespreking op de zolder van boerderij Ziedewij onder het genot van warme
chocolademelk of glühwein met een lekkere voedselboscake.

Een ticket kost €25
(Dit is inclusief: film, avondeten (soep en brood), drankjes, warme chocolademelk, glühwein en voedselboscake.)

Eten en drinken van het voedselbos

Onze Marly zal de catering voor deze avond verzorgen. Bereid je voor op bijzondere en heerlijke dranken en gerechten, gemaakt met ingrediënten die zij zelf oogst uit verschillende voedselbossen.

Film: Voedselbossen

Landschapsontwerper Louis De Jaeger onderzoekt hoe je voedsel kan produceren in samenwerking met de natuur. Omdat de gangbare landbouw op grenzen botst, zijn we als samenleving gebaat bij een andere manier van landbouw. Louis komt uit bij voedselbossen en ontdekt het potentieel van dit systeem om én voedsel te produceren én de biodiversiteit te vergroten én antwoorden te vinden voor de klimaatuitdaging. De documentaire toont een rijkdom aan bomen, struiken, groenten, fruit die wonderlijk goed samenwerken en laat zien welke natuurlijke processen aan de basis liggen van dit voedselsysteem.

In zijn tocht langs de verschillende voedselbossen van pioniers en ervaringsdeskundigen toont Louis hoe voedselbossen verbindend werken in lokale gemeenschappen en zorgen voor een bepaald evenwicht. En is dat niet precies wat de samenleving nodig heeft?

BEKIJK DE TRAILER

Reserveer je ticket

9 + 1 =

Voorwaarden
Nadat je tickets hebt gereserveerd krijg je van ons via de mail een betalingslink. Graag deze z.s.m. voldoen. Enkel bij online betaling toegang tot de voorstelling. Betalen aan de deur niet mogelijk.

Vervoer
Kom met de fiets of ov. We hebben een beperkt aantal parkeerplaatsen aan de andere kant van de dijk tegenover de ingang.

Over
Natuurgoed Ziedewij

Natuurgoed Ziedewij is in volle ontwikkeling, we hebben net groen licht gekregen voor de bouw van 8 duurzame woningen. Een belangrijke stap, omdat de verkoop van deze woningen de realisatie van het natuurgoed met recreatiegebied mede mogelijk maakt.

Naast de film kom je deze avond ook meer te weten over Natuurgoed Ziedewij. Kom je ook kijken?