Er is een wereld te ontdekken op gebied van wijn en azijn. We gaan op een natuurlijke manier eigen wijn en natuurazijn maken.
Het proces van wijn maken en dat van azijn maken, kent grote overeenkomsten. Je begint met het vergisten van fruit en kruiden. Dat heeft tot gevolg dat suikers worden omgezet in alcohol. Van daaruit kies je een gesloten fermentatie voor wijn en een open fermentatie levert, door de blootstelling aan de lucht, oxidatie op en op die manier creëer je azijn.
Een goede azijn wordt beter met de jaren en door experimenteren met toevoegingen en smaken, creëer je smaakdiepte. Het gebruik van azijn in gerechten kan een smaakboost geven of de smaken verdiepen. We gaan lekker veel proeven en natuurlijk ga je zelf aan de slag met je eigen product.
Wie: Marly Bonten en Gerrit-Jan Smit, wijkchef van Rechtstreex bij Ziedewij
Wanneer: zaterdag 15 augustus
Tijd: 9 tot 12 uur
Locatie: Natuurgoed Ziedewij, Noldijk 126 Barendrecht
Prijs: €30 p.p.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar marly@natuurgoedziedewij.nl.