Elk seizoen geeft de natuur ons vruchten en kruiden die we omtoveren tot heerlijke siropen. Denk aan rabarber, rode bessen, rozen, frambozen en bramen, bloemen van vogelkers, magnoliabloemen, meidoornbloesem en in de winter sparsiroop en winterkruiden, zoals rozemarijn, tijm, salie en laurier.
Bramen
Omdat op ons terrein alle wilde inheemse planten mogen groeien en bloeien zoals ze willen, groeien er steeds meer wilde bramen. De braamstruiken worden groter en groter en binnenin de struiken ontstaan prachtige schuilplekken voor vogels, egels en andere kleine wilde dieren.
De wilde bramen zijn niet heel gemakkelijk om te oogsten, maar onze zweetdruppels lonen, want wilde bramen zijn het lekkerst van allemaal. We maken er van alles mee, waaronder siroop. Natuurlijk laten we genoeg over voor de vogels en de insecten.
Al onze siropen zijn een basis voor cocktails, mocktails en geweldige soda’s met bubbeltjeswater erbij. Een heerlijke en alcoholvrije dorstlesser.



