Duurzaam

Wonen

Wonen

Duurzame woningen

Stel je eens voor, je wordt wakker en hoort de wind en vogels die fluiten. Je kijkt uit het raam en ziet een polderlandschap met notenbomen en daarnaast een bos. Zoveel rust en ruimte, en dat zo dichtbij de randstad! Ook wonen wordt mogelijk bij Natuurgoed Ziedewij.

Wonen in de natuur

 Op dit moment werken we aan de eerste fase van het project; de realisatie van acht duurzame woningen: twee dijk- en zes polderwoningen. De bijzondere polderwoningen komen middenin de natuur, aan het begin van de polder te liggen.

Polderwoningen

De zes ecologische polderwoningen staan in directe verbinding met de natuur. Allen hebben ze vrij uitzicht op de gemeenschappelijke bostuin.

Deze luxe villa’s hebben een groen dak, en worden gebouwd met natuurlijke (isolatie)materialen. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van CLT (kruislaaghout) dat traditionele bouwmaterialen als beton en staal overbodig maakt. Dit moderne houtproduct zorgt voor solide woningen met een hoogwaardige afwerking.

 

 

Luxe wonen

De woningen zijn royaal, gelijkvloers en worden voorzien van een eigen garagebox. Ze staan in een privé woongebied met afsluitbare toegangspoort.

  • CLT constructie (houtbouw)
  • Natuurlijke (isolatie)materialen
  • Groendaken
  • Gelijkvloers, royaal en luxe wonen
  • Privé woongebied met eigen garage

Schrijf je onderaan deze pagina in, dan laten wij het weten wanneer de informatiemomenten zijn.

 

Houtbouw

Ze worden gebouwd volgens CLT constructie (houtbouw). CLT staat voor Cross Laminated Timber of kruislaaghout.

Duurzaam bouwmateriaal

Dit massief houten constructiemateriaal is opgebouwd uit kruislings verlijmde latten die haaks op elkaar zijn geplaatst. Deze manier van vervaardigen zorgt voor een zeer stevig houtproduct dat gebruikt wordt voor constructie van bijvoorbeeld wanden en vloeren. Het is daarom een duurzaam alternatief voor de traditionele bouwmaterialen beton en staal.

Naaldbomen

Voor het hout worden naaldbomen gebruikt en deze komen enkel van duurzaam bosbeheer.

Meer weten? Bekijk de aflevering Houtbouwers van VPRO Tegenlicht.

Heb je interesse in deze woningen?

Schrijf je hiernaast in en we houden je op de hoogte.

Circulair bouwen

Onze partner Orga Architect is gespecialiseerd in het creëren van natuurlijke, moderne en circulaire gebouwen, opgebouwd uit natuurlijke materialen. Zij leggen, net als wij, de connectie tussen mens en natuur.

De verkoop van de woningen zal door
Van Spronsen Makelaars
begeleid worden.