Duurzaam

Wonen

Wonen

Duurzame woningen

Stel je eens voor, je wordt wakker en hoort de wind en vogels die fluiten. Je kijkt uit het raam en ziet een polderlandschap met notenbomen en daarnaast een bos. Zoveel rust en ruimte, en dat zo dichtbij de randstad! Ook wonen wordt mogelijk bij Natuurgoed Ziedewij.

Wonen in de natuur

 Op dit moment werken we aan de eerste fase van het project; de realisatie van acht duurzame woningen: twee dijk- en zes polderwoningen. De bijzondere polderwoningen komen middenin de natuur, aan het begin van de polder te liggen.

Interesse in wonen bij Natuurgoed Ziedewij?
Maak een privéafspraak met de makelaar op locatie. Bel of mail met Van Spronsen Makelaars: 078 6812566, info@vanspronsenmakelaars.nl.

Polderwoningen

De zes ecologische polderwoningen staan in directe verbinding met de natuur. Allen hebben ze vrij uitzicht op de gemeenschappelijke bostuin.

Deze luxe villa’s hebben een groen dak en worden gebouwd met natuurlijke (isolatie)materialen. De huizen wekken groene energie op met de zonnepanelen op het dak. Verwarming (en koeling) zal middels een warmtepomp zijn. Een warmtepomp bespaart energie, is gasvrij en beter voor het milieu en je eigen gezondheid.

 

 

Luxe wonen

De woningen zijn royaal, de woonkamer krijgt een hoogte van ca. 3.55 meter. Ze zijn gelijkvloers, worden voorzien van een eigen garagebox en staan in een privé woongebied met afsluitbare toegangspoort.

  • CLT constructie (houtbouw)
  • Natuurlijke (isolatie)materialen
  • Groendaken
  • Gelijkvloers, royaal en  luxe wonen
  • Zeer riant gebruiksoppervlak tot ca. 200m2 excl. garage!
  • Diverse indelingsvarianten mogelijk

Polderwoning met opbouw

Er komen twee soorten polderwoningen, de ene polderwoning is volledig gelijkvloers, de andere zal een opbouw krijgen. Deze opbouw biedt ruimte aan twee extra (slaap)kamers en een terras.

vanspronsenmakelaars.nl
info@vanspronsenmakelaars.nl
t. 078 6812566

 

Houtbouw

De woningen worden gebouwd volgens CLT constructie (houtbouw). CLT staat voor Cross Laminated Timber of kruislaaghout.

Dit massief houten constructiemateriaal is opgebouwd uit kruislings verlijmde latten die haaks op elkaar zijn geplaatst. Deze manier van vervaardigen zorgt voor een zeer stevig houtproduct dat gebruikt wordt voor constructie van bijvoorbeeld wanden en vloeren.

Het is een duurzaam alternatief voor de traditionele bouwmaterialen beton en staal. Het zorgt voor een solide woning en heeft een hoogwaardige afwerking.

Natuurlijke materialen

Voor het hout worden naaldbomen gebruikt en deze komen enkel van duurzaam bosbeheer. De polderwoningen zijn ‘biobased’: we gebruiken natuurlijke (isolatie) materialen die op korte termijn weer terug groeien.

Meer lezen en zien over CLT:
Aflevering Houtbouwers van VPRO Tegenlicht
Artikel Bouwen met CLT sneller en sterk
Artikel Groei industriële houtbouw in Nederland

Vraag het infodoosje aan bij de makelaar.
Of download de bestanden digitaal.

Heb je interesse in deze woningen?

Schrijf je hiernaast in en we houden je op de hoogte.

Circulair bouwen

Onze partner Orga Architect is gespecialiseerd in het creëren van natuurlijke, moderne en circulaire gebouwen, opgebouwd uit natuurlijke materialen. Zij leggen, net als wij, de connectie tussen mens en natuur.