Duurzaam wonen

Dijkwoningen

Dijkwoningen

Wonen in de natuur

Naast de polderwoningen worden er twee dijkwoningen bij Natuurgoed Ziedewij gebouwd.

Dijkwoningen

Aan de rand van Natuurgoed Ziedewij in Barendrecht worden acht duurzame woningen gebouwd: twee dijk- en zes polderwoningen. Geniet van de natuur en vrij uitzicht in de twee vrijstaande, unieke tweelaagse dijkwoningen.

De woningen liggen in het verlengde van de bestaande woning bij Noldijk 126. Het bijzondere van deze tweelaagse dijkwoningen is het wonen op de eerste verdieping. Heerlijk landelijk met een prachtig, vrij uitzicht!

Ruime living en leefkeuken met terras

De kavels zijn ongeveer 400m2 groot, er is dus een lekker grote tuin. Er is uiteraard parkeergelegenheid en ruimte voor veel groen en een terras op de eerste verdieping. Deze is bereikbaar vanuit de leefkeuken.

Op de begane grond zijn 3 slaapkamers, een badkamer en een ruime berging. Erg bijzonder is de living met haar open nok. Hierdoor ontstaat een hoogte van bijna vier meter!

 

Houtbouw

De woningen worden gebouwd volgens CLT constructie (houtbouw). CLT staat voor Cross Laminated Timber of kruislaaghout.

Dit massief houten constructiemateriaal is opgebouwd uit kruislings verlijmde latten die haaks op elkaar zijn geplaatst. Deze manier van vervaardigen zorgt voor een zeer stevig houtproduct dat gebruikt wordt voor constructie van bijvoorbeeld wanden en vloeren.

Het is een duurzaam alternatief voor de traditionele bouwmaterialen beton en staal. Het zorgt voor een solide woning en heeft een hoogwaardige afwerking.

Natuurlijke materialen

Voor het hout worden naaldbomen gebruikt en deze komen enkel van duurzaam bosbeheer. De polderwoningen zijn ‘biobased’: we gebruiken natuurlijke (isolatie) materialen die op korte termijn weer terug groeien.

Meer weten? Bekijk de aflevering Houtbouwers van VPRO Tegenlicht.

Ligging van de woningen

Groene energie

De ecologische dijkwoningen worden gebouwd met natuurlijke (isolatie)materialen. De huizen wekken groene energie op met de zonnepanelen op het dak. Verwarming (en koeling) zal middels een warmtepomp zijn. Een warmtepomp bespaart energie, is gasvrij en beter voor het milieu en je eigen gezondheid.

 

  • CLT constructie (houtbouw)
  • Natuurlijke (isolatie)materialen
  • Zonnepanelen
  • Wonen op de eerste verdieping
  • Ruime living met open nok
  • Grote tuin en terras

 

vanspronsenmakelaars.nl
info@vanspronsenmakelaars.nl
t. 078 6812566

 

Vraag het infodoosje aan bij de makelaar.
Of download de bestanden digitaal.

Heb je interesse in de dijkwoningen?

Schrijf je hiernaast in en we houden je op de hoogte.

Circulair bouwen

Onze partner Orga Architect is gespecialiseerd in het creëren van natuurlijke, moderne en circulaire gebouwen, opgebouwd uit natuurlijke materialen. Zij leggen, net als wij, de connectie tussen mens en natuur.