Deze Daslook dressing is heerlijk door een wilde lente salade.
Hou je van de smaak van look, dan is dit recept een echte aanrader!
Hoe maak je deze dressing:
Ingrédiënten:
- 2 blaadjes daslook, fijn gesneden
- 0.5-1 theelepel kappertjes
- 2-3 flinke eetlepels Griekse yoghurt (of een plantaardige variant voor de vegan versie)
- 1 eetlepel (vegan) mayonaise
- Een scheutje ahornsiroop
- Een theelepel mosterd
- Sap van een halve limoen
- Snufje zout en peper
Doe alles in een maatbeker en zet hier de staaf of handmixer op tot je een gladde smeuïge dressing krijgt.
Voor de salade, snij wat witlofblaadjes in reepjes en meng met een slamelange ( wij probeerden een mix van rucola, eikenbladsla & veldsla ). Hieraan voegden we nog een paar grof gesneden zevenbladblaadjes, 1 in reepjes gesneden daslookblad en wat gesneden duizendblad toe.
De salade kun je verder nog aanvullen met wat gedroogde tomaatjes, pijnboompitten en croutons. Wij strooide er nog wat daslookbloemetjes overheen, want het oog wil ook wat.
Voeg nu je dressing toe aan je ‘wilde’ salade en smullen maar!
Bron: We lieten ons voor de dressing inspireren door een recept uit het kookboek ”koken uit de natuur” van Diane Dittmer.
Nog meer weten over wat je met daslook allemaal kunt doen? Kijk snel even in de agenda bij de workshops of loop een keer mee met een wandeling van een van onze wildplukexperts Marly of Gydo.