fbpx

Over Natuurgoed Ziedewij

Wat is Natuurgoed Ziedewij?

Ziedewij is een polder in Barendrecht, van oudsher water, later agrarisch grond en binnenkort natuur en belevingsgebied ingericht als voedselbos.

Met Natuurgoed Ziedewij wordt een toekomstgericht landschap gecreëerd, een biodiverse wereld onder de rook van Rotterdam van waaruit we mensen kunnen voeden, met elkaar in contact brengen en we ze laten ervaren wat de geschiedenis van deze plek is en hoe we werken naar een toekomstgericht duurzaam leefsysteem. Een plek waar gepionierd wordt en waar we ruimte geven aan natuurinclusieve voedselproductie op basis van permacultuur principes. Inclusief plek voor recreëren, eten en slapen. 10 hectare ruimte voor natuur, voedselproductie, duurzame innovatie en beleving.

Klik hier voor een beeldimpressie van de plannen.

Beleefbaar landschap

Met Natuurgoed Ziedewij creëren we een plek waar natuur en voedselproductie samengaan in een beleefbaar landschap.

Wonen: aan de randen van het gebied worden een aantal duurzaam gebouwde woningen gerealiseerd. Binnenkort vind je hier op deze website meer informatie over.

Natuur en voedselproductie: voedselproductie op basis van gezonde natuurontwikkeling. Een door de mens ontworpen ecosysteem dat de biodiversiteit versterkt, op een duurzame manier voedsel produceert en zelfvoorzienend is.

Recreatie: in het gebied kan gerecreëerd worden. Je kan er straks wandelen, fietsen, rondstruinen, spelen. En er komen een aantal bijzondere gastenverblijven om te logeren.

Eten en drinken: in het gebied wordt een plek gerealiseerd, om een lekker hapje en een drankje te nuttigen en in het zonnetje te genieten van de omgeving. En je kan er mooie voedselproducten kopen voor thuis, geoogst en gemaakt door onze eigen makers.

Het wordt een uniek en innovatief project, waar we proberen zoveel mogelijk met de natuur mee te werken en deze zo min mogelijk te belasten. Op de plankaart hieronder ziet u de nieuwe inrichting van de polder die in samenspraak met de gemeente is gemaakt.