fbpx

Marly Bonten

Home / Marly Bonten

Socials

Marly Bonten

Het Moestuinhuis is een project van Marly Bonten en haar gezin. “In de tuin van het Moestuinhuis hebben we een ‘bosrandtuin’ aangelegd van zo’n 400 m2. Daar groeien meer dan 200 soorten eetbare, meerjarige gewassen. We houden kippen, bijen en andere huisdieren. We experimenteren met natuurinclusieve landbouw op grote en op kleine schaal. We willen hiermee laten zien dat er veel andere, smakelijke gewassen zijn, die geschikt zijn voor voedselproductie.

Marly doet onderzoek naar naar de toepassing van voedselbosgewassen en ontwikkeld producten van oogst uit het voedselbos.
Op natuurgoed Ziedewij proberen we op grotere en kleine schaal uit, welke gewassen  ons op weg helpen naar een duurzame landbouw met veel biodiversiteit en een gezonde bodem en wat voor lekkers we kunnen maken van die gewassen. Dit doen we met behulp van de voedselbos werkgroep Barendrecht, een enthousiast groepje vrijwilligers.

Marly is de maker van Natuurgoed Ziedewij: ze oogst en verwerkt de producten van het natuurgoed en ze voert proefprojecten uit rondom natuurinclusieve landbouw. Daarnaast is ze coördinator van de vrijwilligersgroep die op Ziedewij wekelijks werkt. Tevens verzorgt zij de catering voor onze activiteiten; alleen of met hulp van vrijwilligers en creatieve chefs.